Johann Georg Abicht - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767). ([Wittenberga], 1733)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Georga Abichta, rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku, wykonany po 1733 r., w okresie pełnienia funkcji profesora teologii na uniwersytecie w Wittenberdze.
U dołu w prawym narożniku kompozycji sygnatura autora: J.M.B. sc.
Miejsce i data powstania według działalności autora i portretowanego.
U dołu kompozycji, poniżej portretu tytuł-podpis: Johann Georg Abicht Theol. D. in Acad. Witteberg Profess Prim. Circuli Elector. Superint. General.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w