Król włóczęgów : komedia muzyczna w 3 aktach J. H. Mac-Carthy'ego / Teatr Miejski "Wybrzeże". ([wydawca nieznany], 1948)
Program teatralny premiery 8.02.1948 r. Reżyseria i insceniazcja: Iwo Gall, dekoracje i kostiumy: Agnieszka Hornicka, adaptacja muzyczna: Eugeniusz Dziewulski, orkiestra: Filharmonia Bałtycka.