Ex libris marii bukowskiej - Grygułło, Mirosław (1925-1963).; Bukowska, Maria (bibliofilka). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1960)
Kompas na tle czekana, pośrodku napis: ex libris marii bukowskiej. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.