Ex Libris Poeticis Jerzego Drużyckiego / Drużycki. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) ([wydawca nieznany], 1970)
Przedstawia nagiego mężczyznę obejmującego nagą kobietę z różą w ręku, napis u góry: Ex Libris Poeticis, po bokach: Jerzego Drużyckiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.