Ex Libris Poeticis Jerzego Drużyckiego - Drużycki, Jerzy (1930-1995). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1970)
Przedstawia nagiego mężczyznę obejmującego nagą kobietę z różą w ręku, napis u góry: Ex Libris Poeticis, po bokach: Jerzego Drużyckiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.
Ekslibris własny artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.