[Sierpień 80' : pod Salą BHP] / fotografował Stanisław Składanowski. - Składanowski, Stanisław (1950- ). (1980)
Przedstawia grupę stoczniowców siedzących pod magafonem na terenie Stoczni Gdańskiej, podczas strajku w sierpniu 1980 roku.