Carpe Diem Ex Libris Dr. Max Nassauer V. Belányi. - Belányi, Victor von (1877-1955) (1905)
Przedstawia śmierć i nagiego mężczyznę z mieczem w ręku, obok rzucony zwój papierów i lira. Napis na wstędze: Carpe Diem Ex Libris Dr. Max Nassauer. Sygn. aut. w obrębie kompoz.