[Afisz. Incipit] Komunikat o ubezpieczeniu chorobowym pracowników zatrudnionych w gospodarstwach rolnych i leśnych o obszarze poniżej 30 ha ... / Ubezpieczalnia Społeczna w Gdyni. ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz z 12.03.1948 r. wzywający właścicieli i dzierżawców gospodarstw do zgłaszania do ubezpieczenia pracowników najemnych.