Propozycje kształcenia dla dorosłych z głęboką niepełnosprawnością realizowane w ich miejscu zamieszkania / Kathrin Mohr. - Mohr, Kathrin
Zakres i treść: sceny z życia codziennego osób z głęboką niepełnosprawnością, edukacja dla dorosłych, aspekty realizacji - struktura, czas, materiały, ludzie (perspektywa opiekunów, perspektywa dorosłych z głeboką niepełnosprawnością), przestrzeń na kształcenie, propozycje edukacyjne (doświadczanie bezpieczeństwa i budowanie zaufania, samodzielne kształtowanie życia), praca biograficzna, perspektywy.