Ex Libris Anna Eggimann H. Eggimann. - Eggimann, Hans (1872-1929) (1910)
Na tle wiejskiego krajobrazu portret z profilu kobiety w wianku z kwiatów na głowie i przypiętą różą na ramieniu, z książką w ręku. U góry w półkolu napis: Ex Libris, u dołu w prostokątnej ramce: Anna Eggimann. Pod kompoz. wyryty napis: H. Eggimann - Bern. 1910.