Adryan Krzyżanowski - Fajans, Maksymilian (1827-1890). (Warszawa, 1850)
Przedstawia Adrian Krzyżanowski (1788-1852) w popiersiu w prawo.
Data powstania na podstawie działalności autora.
Pod kompozycją po lewej podpis: M. Fajans. Poniżej, pośrodku tytuł. W dole arkusza: Lit. M. Fajans w Warszawie 550.
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska