Cantate zur Geburstsfeier Sr. Maj. des Königs : in der g. u. v. St. Johannis-Loge zur einigkeit in Danzig. ([Gdańsk : s.n., 1834)
Druk z tekstem pieśni masonów gdańskich loży Jedność na cześć króla Prus.
Pod tytułem - Zum ersten Mal aufgeführt den 3. August 5834.
Miejsce i rok wyd. ustalono na podstawie katalogu historycznego GD PAN i treści.
Na tronie tytułowej - In Musik gesetzt von F. Mainzer.
Keywords: Masoni -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Pieśni niemieckie -- 19 w. -- teksty