[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Fünftes Abonnement. No 13. Heute Freitag, den 2. März 1827. Fanchon, das Leyermädchen. Singspiel in 3 Akten. Nach einem französischen Vaudeville bearbeitet von A. v. Kotzebue. Musik von Himmel. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1827)
Afisz przedstawienia "Fanchon, das Leyermädchen. Singspiel in 3 Akten" z tekstem przetłumaczonym z francuskiego przez Augusta von Kotzebue i z muzyką Friedricha Heinricha Himmela.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Himmel, Friedrich Heinrich -- (1765-1814). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne