[Młodzież kaszubska na Westerplatte] - Kosycarz, Zbigniew (1925-1995). (Gdańsk, 1965)
Przedstawia młodzież w strojach kaszubskich na Westerplatte w Gdańsku, rozwieszony transparent z napisem"Młodzież szkoły podstawowej w Będominie serdecznie pozdrawia załogę statku M/S J. Wybicki", około 1969 roku.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczatki na rewersie.
Keywords: Strój ludowy -- Polska -- Pomorze Gdańskie (region) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Westerplatte (Polska ; półwysep) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk