Danzig Das "Englische Haus". - Reinicke & Rubin (Magdeburg). (Dresden : Orginaldruck Reinicke & Rubin, 1905)
Przedstawia Dom Angielski w Gdańsku, ok. 1915 r. Ujęcie z rogu ul. Chlebnickiej i Dzianej.
Data wg działalności wyd. i budowy karty pocztowej.
Ze wzoru wydawnictwa Reinicke & Rubin w Margdeburgu.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe