Zmiany natury zagrożeń dla energetycznych sieci dystrybucyjnych wobec wdrażania inteligentnych systemów pomiarowo-rozliczeniowych / Marek Wąsowski. - Wąsowski, Marek (energetyka)
Istota Inteligentnych Systemów Pomiarowych, nieinformatyczne zagrożenia dla systemów pomiarowych w energetyce, nowe zagrożenia dla systemów energetycznych, informatyczne zagrożenia dla liczników energii, rodzaje komunikacji w systemach AMI, zagrożenia dla infrastruktury komunikacyjnej AMI, co i jak długo ma pamiętać licznik AMI?, nowe podejście do zagadnienia bezpieczeństwa inteligentnych sieci energetycznych.