Usłyszcie mój krzyk scen. i reż. Maciej Drygas. - Drygas, Maciej Janusz (1956- ).; Śliskowski, Stanisław (1935-2021); Wardęszkiewicz, Dorota; Iżykowska-Mironowicz, Anna (1938-2016) (Zespół Filmowy Logos : Studio Filmowe Zodiak, 1991)
8 września 1968 r. podczas dożynek na Stadionie X-lecia na znak protestu "przeciw tyranii kłamstwa, ogarniającego świat", podpalił się 60-letni Ryszard Siwiec z Przemyśla.