In effigiem Celeberr. Theologi Frid. Christ. Bücheri - Krügner, Johann Gottfried (ok. 1684-1769) (Lipsia, 1716)
Przedstawia portret w popiersiu Friedricha Christiana Buchera.
U dołu kompozycji grawerowany napis: In effigiem Celeberr. Theologi Frid. Christ. Bücheri Ecclesiasta Gedanensis. Nomen huic Bücherus errat. Vin nominis omen Dum vixit, spirans bibliotheca fuit.
Poniżej kompozycji po lewej sygnatura autora, miejsce wydania i data: Krügner sculps. Lipsia 1716.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w