Ex Libris Maryana Gvmowskiego / J. Gumowski. - Gumowski, Jan (1883-1946) ([wydawca nieznany], 1908)
Okrągła pieczęć - rycerz na koniu, z włócznią i tarczą, na tarczy herb "Rola", w otoku perełkowym napis: Ex Libris Maryana Gvmowskiego. Z prawej strony przy krawędzi nazwisko artysty i data.