Ex Libris Maryana Gvmowskiego - Gumowski, Jan (1883-1946).; Gumowski, Marian (1881-1974). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1908)
Okrągła pieczęć - rycerz na koniu, z włócznią i tarczą, na tarczy herb "Rola", w otoku perełkowym napis: Ex Libris Maryana Gvmowskiego. Z prawej strony przy krawędzi nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.