Ex Libris Dr Hans Laut W. Barylski. - Barylski, Wojciech (1929-1999) (1957)
Przedstawia pasmo górskie, nad którym świeci słońce, u podnóża kwiaty goryczki. U dołu napis: Ex Libris Dr Hans Laut. Nazwisko aut. ryte w obrębie kompoz.