Multimedialny słownik polsko-niemiecki [oprac. Krzysztof Żak ; współpr. Klaus-Jürgen Gentsch]. - Żak, Krzysztof; Kućma, Tomasz; Gentsch, Klaus-Jürgen (Leksykonia, 2004)
Słownik polsko-niemiecki zawiera około 30 000 terminów i zwrotów polskich wraz z ich odpowiednikami w języku niemieckim. Materiał zawarty w słowniku stanowi wybór słownictwa ogólnego, uzupełniony podstawowymi terminami naukowymi i technicznymi.