Panorama - Gottheil & Sohn. ([S.l. : s.n., 1891)
Widok Gdańska od zachodu. Na pierwszym planie ulica Wały Jagiellońskie. Widoczne wały miejskie, Synagoga, wieże Kościoła NMP oraz Ratusza Głównego Miasta.
Aut. wg oryginału przechowywanego w BG PAN.
Daty wg biogramu autora i przedstawienia.
Fot. Gd.
Keywords: Wielka Synagoga (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Wielka Synagoga (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- karty pocztowe