Ex Libris Rodziny Terleckich - Szemiothowa, Anna (1897-1979).; Terleccy (rodzina). (1959)
W prostokątnym obramowaniu podobizna monety bizantyjskiej z wizerunkiem Matki Boskiej z Dzieciątkiem, napis: Ex Libris Rodziny Terleckich. Sygnatura artysty A. - S. w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwa artysty, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.