Exlibris Ingrid Rhebergen - Lukavský, Jaroslav (1924-1984).; Rhebergen, Ingrid ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Duża mewa z rozpostartymi skrzydłami na tle płynącej żaglówki, napis wzdłuż prawej i dolnej krawędzi: Exlibris Ingrid Rhebergen, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.