Widok zniszczeń wojennych z wieży Ratusza Gł. w stronę ulicy Ogarnej I [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1948)
Przedstawia widok z wieży Ratusza Głównego w kierunku płd.-zach., widoczna ulica Ogarna, w głębi zrujnowana ul. Podwale Przedmiejskie, 1948 r.