Ex Libris Dr. Sinkó Klára / FA. - Fery, Antal (1908-1994) (1970)
Dwie ludowe figurki ptaszków, u dołu na wstędze napis: Ex Libris Dr. Sinkó Klára. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.