Ex Libris Helmer Fogedgaard / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1971)
W prostokątnej ramce ptak, u dołu napis: Ex Libris Helmer Fogedgaard. Sygnatura autora w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.