Poglądy historiozoficzne pisarzy z kręgu "Kultury" paryskiej : przezwyciężenie katastrofizmu, przezwyciężenie mesjanizmu, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie Skłodowskiej, Lublin 2010 / Jacek Breczko. - Breczko, Jacek (1963- ).
Autoprezentacja książki.