Behawioralne wyznaczniki zdrowia : zachowania zdrowotne / Grażyna Dolińska-Zygmunt. - Dolińska-Zygmunt, Grażyna (1952- ).
Zachowania zdrowotne - strategiczny problem ochrony, umacniania i rozwoju zdrowia; zachowania zdrowotne - przedmiot analiz psychologicznych, niektóre przedmioty teoretyczno-metodologiczne; pojęcie zachowań związanych ze zdrowiem; zachowania zdrowotne i ich podmiotowe uwarunkowania - ustalenia z badań empirycznych.