Juliusz Słowacki - Sen srebrny Salomei : Romans dramatyczny w 5 aktach / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1962)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 17.11.1962 r. Reżyseria: Jerzy Goliński, scenografia: Ali Bunsch, opracowanie muzyczne: Jerzy Partyka, asystent reżysera: Ryszard Moskaluk.