Juliusz Słowacki - Sen srebrny Salomei : Romans dramatyczny w 5 aktach - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). ([Gdańsk] : Teatr Wybrzeże, 1962)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 17.11.1962 r. Reżyseria: Jerzy Goliński, scenografia: Ali Bunsch, opracowanie muzyczne: Jerzy Partyka, asystent reżysera: Ryszard Moskaluk.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.