Powstanie warszawskie prezentacja multimedialna / współpr. merytor. Andrzej Krzysztof Kunert ; oprac. zdj. Zygmunt Walkowski ; koordynator projektu Aleksandra Majdan ; oprac. progr. proInstall software & computers. - Kunert, Andrzej Krzysztof (1952- ).; Walkowski, Zygmunt (1936- ).; Bartoszewski, Władysław (1922-2015); Majdan-Piechocka, Aleksandra (Świat Książki, 2009)
Płyta zawiera interaktywną prezentację multimedialną zdjęć lotniczych Warszawy z 1944 r., pełne kalendarium Powstania, archiwalne fotografie, nagrania audycji powstańczej radiostacji "Błyskawica" i symulację przelotu samolotem nad zburzoną stolica. Program prezentuje również dokładny plan przejścia kanałami.