Powstanie warszawskie prezentacja multimedialna - Kunert, Andrzej Krzysztof (1952- ).; Walkowski, Zygmunt (1936- ).; Bartoszewski, Władysław (1922-2015).; Majdan-Piechocka, Aleksandra; Świat Książki (Warszawa : Świat Książki, 2009)
Płyta zawiera interaktywną prezentację multimedialną zdjęć lotniczych Warszawy z 1944 r., pełne kalendarium Powstania, archiwalne fotografie, nagrania audycji powstańczej radiostacji "Błyskawica" i symulację przelotu samolotem nad zburzoną stolica. Program prezentuje również dokładny plan przejścia kanałami.
Tyt. z ekranu tytułowego.
Dod. do książki Powstanie warszawskie / Władysław Bartoszewski.
Minimalne wymagania systemowe : System operacyjny Windows XP lub VIsta, procesor 1,5 GHz, pamięć RAM; 1 GB, kata dźwiękowa.
Keywords: Warszawa (Polska) -- 1944 (Powstanie Warszawskie) -- miscellanea