Nicolaus Copernicus, G.M.Kraus del, J.E.N sc. - Nilson, Johann Esaias (1721-1788) (1770)
Przedstawia Mikołaja Kopernika. Popiersie w lewo w okragłej ramie na tle ramy kwadratowej, oparte o postument, na którym w ramce widoczny jest tytuł: Nicolaus Copernicus.