Las / Olga Żukowska. - Żukowska, Olga (1907-1957) (1945)
Przedstawia gęsty las ze starym drzewostanem i potokiem na pierwszym planie. W lewym dolnym narożniku sarna. W głębi między drzewami zarys postaci ludzkiej.