[Dosiego Roku] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia rozradowanego szlachcica z dwoma beczkami na rękach, którego wita, z otwartymi ramionami i z kuflem w dłoni, drugi szlachcic. W tle napis na czterech beczkach: 1905. Obok szlachciców po prawej stronie napis: Dosiego Roku.
Tytuł na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.