Ez A Könyv Antal Sándoré / Bottlik. - Bottlik, Tibor (1884-1974) (1944)
W podwójnej ramce nagi mężczyzna siedzi na drzewie i czyta książkę, pod drzewem stoi kilka psów. U dołu między dwiema sowami napis: Ez A Könyv Antal Sándoré, nazwisko artysty ryte w obrębie kompozycji.