Ex Numismaticis Vladimír Nop / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1939)
Przedstawia awers i rewers średniowiecznej monety czeskiego księcia Brzetysława, nad nimi napis: Břetislav 1028-34, u dołu napis: Ex Numismaticis Vladimír Nop. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.