Widok zniszczeń wojennych z wieży Ratusza Gł. w stronę ulicy Chlebnickiej [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia zniszczenia wojenne Gdańska, widok z wieży Ratusza Głównego w kierunku płn.-wsch., na pierwszym planie ul. Chlebnicka, 1945 r.