[Katedra wileńska] - Hoppen, Jerzy (1891-1969). (Wilno, 1927)
Przedstawia wychodzącą z katedry wileńskiej grupę możnych, na którą czekają, klęcząc i wznosząc błagalnie ręce, żebrzący ludzie.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Pod polem kompozycji, po lewej: J. Hoppen fec. 1927.
Keywords: Grafika -- Litwa -- 1900-1945.; Bazylika archikatedralna św. Stanisława i św. Władysława (Wilno, Litwa).