Chrystus - ośrodkiem kosmosu i historii / Giuseppe Marco Salvati ; tł. Lucjan Balter. - Salvati, Giuseppe Marco (1953- )
1. Kosmiczne panowanie Chrystusa w refleksji św. Pawła. 2. Chrystus - pośrednik stworzenia. 3. Chrystus- "motor" ewolucji. 4. Chrystus - podsumowaniem dziejów. 5. Paruzja Chrystusa: od zapomnienia do odkrycia.