Zakłady Przemysłu Dziewiarskiego "Fala" w Gdańsku-Oliwie - Folwarczny, Jan Antoni (1949-1991).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia dwa zdjęcia: Leonarda Osiak podczas mechanicznego cięcia tkaniny wg przygotowanych wzzorów oraz widok szwalni, luty 1979 r.
Pod zdjęciem notka dziennikarska: Zakłady Przemysłu Dziewiarskiego "Fala" w Gdańsku-Oliwie są dobrze znane, szczególnie paniom. "Fala" należy do nielicznych zakładów dziewiarskich, które produkują wyroby z dzianin petelkowych i welurowych.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fabryki -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Oliwa (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- fotografie