Obszary zainteresowań teorii rachunkowości w Holandii w XX wieku / Katarzyna Klimczak. - Klimczak, Katarzyna (rachunkowość)
Zakres i treść: rachunkowość jako element ekonomii przedsiębiorstwa, koncepcja działalności przedsiębiorstwa Théodore'a Limperga, teoria audytu Théodore'a Limperga, wpływ koncepcji Théodore'a Limperga na rozwój teorii i praktyki rachunkowości w Holandii.