Tu mówi Tajmyr : komedia w 3 aktach 4 odsłonach Konstantego Isajewa i Aleksandra Galicza / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 15.02.1949 r. Sezon 1948/49. Reżyseria: Halina Gallowa, dekoracje: Iwo Gall, muzyka: Janusz Grot, kierownik literacki: Kazimierz Barnaś.