[Sierpień 80 : brama główna Stoczni Gdańskiej] / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia ludzi tłoczących się przed główną bramą stoczni gdańskiej, sierpień 1980 r. Widok z dachu wartowni.