Gdańsk - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia panoramę Gdańska od strony Bramy Wyżynnej. W tle widoczne okręty na morzu.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Gdańsk 7/10 I. Kuran-Bogucka 1961. Miejsce wyd. wg działalności aut.
W lewym górnym rogu banderola z napisem: GDAŃSK.