Modvs Et Ordo Electionis Novi Regis : apud Warsouiam habitæ. 1573 / [Stanislavs Carncovivs Episcopvs Wladislauiensis]. - Karnkowski, Stanisław (1520-1603) (in Officina Nicolai Scharffenberger, 1573)
Treścią broszury jest list biskupa kujawskiego Stanisława Karnkowskiego do biskupa nominata warmińskiego - Marcina Kromera z pochwałą dokonanego wyboru Henryka Walezego na króla Polski, datowany: VVladislauiæ 21. Septembris, 1573.