Ex Libris Ewy Ross / A. Sołtan. - Sołtan, Aleksander (1903-1994) (1962)
Przedstawia serce i kołyskę, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Ewy Ross. Sygn. aut w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut., technika graf. i data.