Medal. Odsłonięcie pomnika Mikołaja Kopernika w Warszawie w 1830 r. - Oleszczyński, Władysław (1807-1866) ([Towarzystwo Warszawskie Przyjaciół Nauk], 1830)
Medal. Awers: Pomnik M. Kopernika w Warszawie, obok napis: Stat Sol. Na podstawie pomnika: Thorwaldson Inv. Romae. Rewers: Między siedmioma gwiazdami napis: Nicolao Copernico Polono - Societas Reg. Liter. Vars.